CHP’li Rafet Zeybek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsız davranmadığını, milletin yarısını karşısına aldığını ve anayasayı ihlal ettiğini iddia etti.

 

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Rafet Zeybek, kişisel facebook hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tarafsız olmaya davet etti. Zeybek, açıklamasında “Cumhurbaşkanı Anayasal sınırlarınıza çekiliniz. Bu milleti bölmeyin” uyarısında bulundu.

 

DEMOKRASİ YOK EDİLDİ

Rafet Zeybek, paylaşımı şöyle: “Ülkemiz olağanüstü bir süreçten geçmektedir. Bu şartlarda Anayasayı değiştirme ihtiyacının neden ortaya çıktığına bakmak gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Devlet Bahçeli gerekçe olarak ‘fiili durum’ oluştuğunu ileri sürdüler. Fiili durum dedikleri, Cumhurbaşkanı tarafından Anayasanın ihlal edilmesidir. Demokratik bir ülkede Cumhurbaşkanı Anayasayı ihlal ediyorsa, o ülkede hukuk devleti ve demokrasi yok edilmiş demektir.”

 

MİLLETİ BÖLMEYİN

“Bugün yaşadığımız fiili durum budur. Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı tarafsızdır. Devletin başı olarak Milletin birliğini temsil eder, Anayasanın uygulanmasını gözetir. Cumhurbaşkanımız; tarafsız davranmıyor, milletin yarısını karşısına alıyor. Anayasayı ihlal ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı Anayasal sınırlarınıza çekiliniz! Bu milleti bölmeyin. Buna hakkınız yoktur. Yapmayın!”

 

Editör: TE Bilisim