Yüz nakli, çift kol nakli gibi dünyada ses getiren ameliyatlara imza atan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin borç batağına düştüğü iddia ediliyor. Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, hastanenin borç ve ödeneksizlik nedeniyle pek çok ilaç ve tıbbi malzemeyi tedarik etmekte zorlandığını söyledi.

2 YILDIR YEMEKLERDE ET ÇIKMIYOR

 Ertan Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)tarafından ödenen Sağlık Uygulama Tebliği(SUT) fiyatlarının 7 yıldır artırılmaması yüzünden üniversite hastanesinin zarar ederek sağlık hizmeti verdiğini vurguladı.  Yılmaz,” Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hasta ve personele 2 yıldır yemeklerde et çıkmıyor. Çünkü kasaba verecek para yok. Döner sermaye performansı da giderek düşüyor.  Hastanede bin 700 taşeron personelin çalıştığı, hükümet kadro vermediği için maaşlarının döner sermayeden ödendiği için borç sarmalının arttığı bildiriliyor.

Yüz nakli, çift kol nakli gibi dünyada ses getiren ameliyatlara imza atan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin borç batağına düştüğü iddia ediliyor. Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, üniversite hastanesinin borç ve ödeneksizlik nedeniyle pek çok ilaç ve tıbbi malzemeyi tedarik etmekte zorlandığını söyledi.

PERSONELE VE HASTAYA ET ALACAK PARA YOK!

Akdeniz Üniversitesi  Tıp Fakültesi Hastanesi’nin piyasadan alınması şart olan tıbbi  malzemelerin parasını ödeyemeyecek durumda olduğunu söyleyen Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz,’’ Üniversite Hastanesi’nde de hasta ve personele yaklaşık 2 yıldır yemeklerde et çıkmıyor. Çünkü kasaba verilecek para yok. Döner sermaye gelirleri ve performans da giderek azalıyor. Sorun yöneticilerden kaynaklı ise tüm hastaneler mi yönetmeyi beceremedi? ‘’dedi.

TIP FAKÜLTELERİ HASTANELERİ ZARAR EDEREK HİZMET VERİYOR!

Prof. Dr. Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)tarafından ödenen Sağlıklı Uygulama Tebliği(SUT) fiyatlarının son 7 yıldır arttırılmaması nedeniyle tıp fakültelerin zarar ederek hizmet verdiğini söyledi.  Yılmaz,’’ Sadece üniversite hastanelerinde yapılan ve SUT kapsamında olmadığı için karşılığı alınamayan işlemlerden dolayı  üniversiteler gelir kaybediyor.  Sağlık hizmetleri için sadece SGK kaynağı kullanılıyor. Çözüm ise farklı SUT fiyatlarıyla tıp fakültelerinin maliyetinin karşılanması gerekiyor’’dedi.

BİN 700 TAŞERON İŞÇİ VAR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde bin 700 taşeron personelin çalıştığını ve bu taşeron işçilerin kadro hakkı kazandıklarını ama hükümet kadro vermediği için maaşlarının hastanenin döner sermayeden karşılandığı belirtiliyor. Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ertan  Yılmaz,’’ Bu şekilde borç sarmalı artarak devam ediyor.  Taşeron modeli kalkıp işçiler kadroya geçerse kısır döngü kalkacak. Ama yapmıyorlar’’dedi. Üniversite Hastanesi’nin borç sıkıntısı çektiğini doğrulayan Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, borç batağından kurtulmak için gerekli çabanın gösterildiğini söyledi. DENİZ TOPKAYA

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim