Geçtiğimiz yıl su basman seviyesindeyken jandarma eşliğinde inşaatla ilgili tutanak tutularak Demre Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilen villa inşaatı neredeyse tamamlandı. 1'inci Derece Arkeolojik SİT alanında olduğu iddia edilen bölgede planlar iptal edilirken, inşaatın hangi izinle yapıldığıysa merak konusu

AKDENİZ GERÇEK O İNŞAATI BULDU

 

Savcılığa yapılan  suç duyurusunun ardından konuyu araştıran muhabirimiz sözü edilen inşaatın neredeyse bitmek üzere olduğu bilgisini elde etti. Üç katlı villa tipi konut inşaatının çevre düzenlemesi yapılırken, bir kepçe marifetiyle çevrede  arazi düzenlemesi yapıldığı görüldü. Konuya ilişkin çevre sakinleri yetkilileri, Demre ve Büyükşehir Belediyelerini, Antalya Valiliği’ni, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nu ve Turizm Bakanlığı’nı göreve çağırdı. Bölgede tarihi eser kalıntılarının olması nedeniyle inceleme yapılmasını talep ettiler.

------------------------

 

 

HANGİ İZİNLE YAPILDI?

Geçtiğimiz gün basına yansıyan Demre’nin Gürses Mahallesi’ndeki lahitlerin çıktığı iddia edilen inşaatı gazetemiz buldu. Hemen hemen bitmiş olduğu görülen inşaatın, nasıl tamamlandığı ise merak konusu. Hem yapıldığı iddia edilen suç duyurusu hem de bölge planlarının iptal olması sebebiyle teknik kişiler böyle bir inşaata izin verilemeyeceğini kaydederken, yetkililer sessizliğini koruyor.

Demre İlçesi’nde 1. Derece Doğal Sit Alanı’nda parçalanmış lahitler bulunduğu basına yansırken, o lahitlerin Gürses Mahallesi 103 Ada 210 parselden çıkarıldığı ve atıldığı iddia edildi. Adını açıklamak istemeyen bir vatandaşın verdiği bilgiye göre lüks villa inşaatıyla ilgili yapılan suç duyurusuna rağmen gerekli işlemler yapılmadı, inşaat hızla ilerledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞ!

DHA’nın 2 Mart 2017’de basına servis ettiği habere göre Demre'ye bağlı Gürses Mahallesi Gımıt mevkiinde 1'inci Derece Arkeolojik SİT alanında parçalanmış ve dağılmış lahitler bulundu. Likya dönemine ait olduğu belirtilen lahitlerin yakındaki bir inşaat alanından çıkarıldığı öne sürüldü. Adının açıklanmasını istemeyen bir vatandaş bu araziye daha önce yol açılması sırasında iki lahitin devrildiğini, inşaat sahasındaki çok sayıda lahitin ise yok edildiğini ileri sürdü. Bölgede genç Bizans dönemine ait kilise yapısı bulunduğu kaydedildi. Demre Müze Müdürlüğü yetkilileri ise geçen yıl su basman seviyesindeyken jandarma eşliğinde inşaatla ilgili tutanak tutularak Demre Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

GAZETEMİZ O İNŞAATI BULDU!

Haberin ardından konuyu araştıran muhabirimiz sözü edilen inşaatın neredeyse bitmek üzere olduğu bilgisini elde etti. Üç katlı villa tipi konut inşaatının çevre düzenlemesi yapılırken, bir kepçe marifetiyle çevrede  arazi düzenlemesi yapıldığı görüldü. Konuya ilişkin çevre sakinleri yetkilileri, Demre ve Büyükşehir Belediyelerini, Antalya Valiliği’ni, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nu ve Turizm Bakanlığı’nı göreve çağırdı. Bölgede tarihi eser kalıntılarının olması nedeniyle inceleme yapılmasını talep ettiler.

VAHİDE YANIK

Editör: TE Bilisim