CHP’li Gürkut Acar,  İstanbul Atatürk Hava Limanına Peşmerge bayrağı asılmasına tepki gösterdi: “Devlet niteliği kazanmamış bir topluluğun devlet töreniyle karşılanması Türkiye Cumhuriyetinin yerleşmiş devlet anlayışına aykırıdır”

 

-Acar,  “Türkiye’ye bir kedi bile teslim etmem diyen bir insanı, Devlet Başkanı statüsüyle referandum öncesi Türkiye davet etmek acizliğin işaretidir. Kürt yurttaşlarımızın bu deli saçması anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyeceklerine inanıyorum” dedi.

 

 

CHP’nin Antalya’daki önemli isimlerinden olan ve Parti Meclisi üyeliği ve milletvekilliği döneminde TBMM’de verdiği soru önergeleriyle dikkat çeken Gürkut Acar,  İstanbul Atatürk Hava Limanına Irak Kürt yönetimini temsil eden Peşmerge bayrağı asılmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi

 

İPİN UCUNU İYİCE KAÇIRDILAR

Yapılan uygulamanın Türkiye Cumhuriyetinin yerleşmiş devlet anlayışına aykırı olduğunu kaydeden Acar, “Bunlar olacak şeyler değil. AKP hükümeti artık ipin ucunu iyice kaçırdı. Bu son yaşanan olay, ‘hayır ‘oyu verecekler üzerinde bir baskı olarak planlanmıştır. Halkın kabul etmediği bir konuyu, bir paketi, halkın iradesini baskı altına alarak kabul ettirme programının bir parçası olarak görüyorum. Devlet niteliği kazanmamış bir topluluğun devlet töreniyle karşılanması Türkiye Cumhuriyetinin yerleşmiş devlet anlayışına aykırıdır” dedi.

 

BÖYLE DEVLET YÖNETİMİ OLUR MU?

“Böyle bir anlayış kabul edilemez” diyen CHP’li Acar şöyle konuştu: “Sen kürsüye çıktığında mangalda kül bırakmayıp  ‘teröre destek veriyor’ diyeceksin, daha sonra da onu ciddiye alıp devlet töreniyle karşılayacaksın. Böyle bir devlet yönetimi olur mu? Türkiye terörle boğuşurken, terörün arkasında ki bir takım kişilerin desteğine sığınmak hiç de yakışık almayan bir durumdur. Böyle bir anlayış kabul edilemez. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin ne kadar kötü yönetildiğinin ve ne kadar devlet niteliklerinin ayaklar altına alındığının bir göstergesidir.”

 

KÜRTLER DELİ SAÇMASI

ANAYASAYA ‘HAYIR’ DER

AKP iktidarının Kürtleri 14 yıl baskı uyguladığını şimdi de onlardan oy istediğini iddia eden Gürkut Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesini böylesine kötü duruma düşürmek kimsenin haddine değil. İktidar oradaki Kürt yurttaşlarımıza zulmetmiştir, ağır baskılar yapmıştır. Teröre karşı mücadele için önceden tedbirler alınması gerekirken, bunları almayıp 14 sene bizim oradaki Kürt yurttaşlarımızı PKK’nın baskısı ve zulmüne teslim etmiştir. Şimdi o evleri yıkılan ve mahvolan, iktidarın yanlış politikaları sonucu zarara uğrayan Kürt yurttaşlarımızın oyun almak için, ‘Türkiye’ye bir kedi bile teslim etmem’ diyen bir insanı, Devlet Başkanı statüsüyle referandum öncesi Türkiye davet etmek bir ‘acizliğin işaretidir’ diye düşünüyorum. Kürt yurttaşlarımızın ben bu deli saçması anayasa değişikliği teklifine ‘hayır’ diyeceklerine de inanıyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim