Antalya’nın Kumluca ilçesi, mantar döneri ile gastronomi sahnesinde yeni bir trend başlattı. Bölgede Kasım, Aralık ve Ocak aylarında doğal olarak yetişen Kanlıca mantarı, tavuk döner satan bir iş yerinde döner oldu. Bu yenilikçi ürün, Türkiye’de ilk defa denendi ve porsiyonu 100 TL’den satılan mantar döneri tüketiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Mantar Dönerin Yaratıcısı: Vedat Yavuzer

Tavuk Döner Ustası Vedat Yavuzer, eşinin önerisiyle mantar döner yapmaya karar verdi. Gün içinde müşterilerine tavuk döner sunan Yavuzer, akşam saatlerinde ise döner ocağına mantar takmaya başladı. Döner makinesinde tavuk veya et yerine mantar gören müşteriler, daha önce kızartmasını, haşlamasını, hatta mangalını yedikleri mantarı dönerde görünce, önce meraktan sonra lezzetinden adeta vazgeçilmezleri oldu.

Mantar Dönerin Hazırlanışı

Doğadan toplanan kanlıca mantarları önce dönere titizlikle çiziliyor. Ardından döner ateşine takılıyor. Yörenin geleneksel zeytinyağı ile yağlanıyor. 15 -20 dakika içinde pişerek servise hazır hale getiriliyor. Döner bıçağıyla yine büyük bir titizlikle kesilen mantarlar müşterilere ikram ediliyor.

Müşteri Görüşleri

Mantar döneri ilk defa deneyen Özcan Arı (61), “Mantarın başka yemeklerini yemiştim. Ama dönerini hiç yemedim. Nefis harika olmuş” dedi. İlk defa mantar döneri yediğini belirten başka bir müşteri İsmail Tuğrul (56) da, “Hiç mantar döneri yemedim. Merak ettim. Özel olarak mantar döneri yemeye geldim. Çok güzel olmuş. Hoşuma gitti. Mantarın hep bu şekilde yenmesini isterim” dedi.

İş Yeri Sahibi Vedat Yavuzer’in Görüşleri

İş yeri sahibi Vedat Yavuzer, bu yıl bölgede kanlıca mantarının çok olması sebebiyle eşi Dudu Yuvuzer’in teklifi üzerine ilk kez mantar döner denediğini ve çok beğenildiğini söyledi. Beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştıklarını ve müşterilerin mantar döneri çok beğendiğini söyleyen Yavuzer, "Mantar döneri sayesinde müşterilerimiz de arttı. Özel olarak mantar yemeye gelen müşterilerimiz var. Biz mantar dönerine sadece yöremizin zeytinyağını ekliyoruz. Ama daha çeşitli soslarda eklenebilir. Çeşitli soslar ekleyip birde öyle deneyeceğiz” dedi.

Özgür Özel Atanamayan Öğretmenleri Saraçhane’ye Çağırdı! Öğretmenler Ne Zaman Saraçhane'ye Gidiyor? Özgür Özel Atanamayan Öğretmenleri Saraçhane’ye Çağırdı! Öğretmenler Ne Zaman Saraçhane'ye Gidiyor?

Fiyat Bilgisi

Kumluca’nın ormanlık arazilerinde yetişen ve pazarlarda kilogramı 100 ile 150 TL arasında satılan mantarın döner porsiyonu ise 100 TL’den müşterilere sunuluyor.

Kaynak: İHA