-Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nün ‘huzurlu sokaklar’ uygulaması yerinde ve vatandaşın da desteğini alıyor.

Ancak uygulamada amacın dışına çıkan, Antalyalıları tedirgin eden durumlar da var.

‘Huzurlu bir Antalya sloganı’ ile yapılan uygulamalarda kantarın topunun kaçırıldığı bazı olaylar da söz konusu..

Örnek mi ?

Önceki akşam eski adı ‘Beyaz Dünya’ olan iş merkezinde bulunan bir lokantaya gidip yemek yiyen Antalyalı 3 kadın, saat 23.45 sularında işletmeden ayrılarak araçlarına binerler..

Polis 3 kadının bulunduğu aracı bir kaç dakika sonra durdurur ve alkol muayenesi yapar..

Aracı kullanan Antalyalı genç kadın alkol almadığı için alkol kontrolünden geçer, araçtaki diğer iki kadın ise yemekte alkol aldıklarını söylerler..

Bu dakikadan sonra polisin Antalyalı 3 genç kadına yönelik tavrı değişir..

“Sizden şüphelendik” diyerek araçtan inmeleri istenir..

Araç tepeden tırnağa aranır,  üzerleri aranan 3 kadının GBT’si sorgulanır

Antalyalı 3 genç kadın, polisin bu tavrından çok rahatsız olur, niçin böyle bir muameleye tabi tutulduklarını sorarlar polislere..

Cevap oldukça ilginç:

 “ Bu saatte evinizde olmanız gerekirdi ? “

Tipik AKP anlayışı..

‘Kadının sokakta ne işi var, hele hele gecenin bu saatinde alkollü mekanlarda kadın olurmu ?” anlayışının bir ürünü bu..

Yani kadın evinden otursun, sosyal hayata katılmasın, özellikle akşamları sokağa çıkmasın”

Başka söze sanırım gerek yok..

Turizmin başkenti Antalya’da yaratılmak istenen tablo ortada..

Acaba bu olay Antalya İl Emniyet Müdürülğü’nün Nisan ayında internet sitesinden yaptığı ‘Kamuya ait açık alanlar ve park halindeki araçlarda çevreyi rahatsız edecek şekilde alkol alınmasının yasaklanması” şeklindeki açıklamasının bir yansıması mı ?

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu açıklama Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinden kaldırılmıştı

 Daha sonra “Antalya’da çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesi ilgili ilgili Valilik kararı ile düzenleme yapıldı” başlığıyla yeniden internet sitesine konulmuştu.

Yani yasakta ısrar edilmişti.

Ancak ‘çevreyi rahatsız edecek şekilde’  ifadedesinin göreceli bir kavram olması nedeniyle tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Özellikle turizm sezonunun başında böyle bir kararın alınması turizme darbe vuracağı yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.

Antalya’da alkol tartışması yeni değil elbette..

16 Haziran 2014’te ‘Alkolsüz Antalya’ya doğru’ başlıklı köşe yazımda “AKP hükümetince akşamları saat 22.00’dan sonra alkol satışının yasaklanması ve kırmızı nokta uygulaması  yapılması turizmin başkenti Antalya’da başta turistik tesisler olmak üzere çok sayıda işletme etkilendi.  Kimi esnaf kapısına kilit vurmak, bir kısmı esnaf da iş değişikliği yapmak zorunda kaldı” demiştim.

2014 yılında AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi alkol yasağı anlamına gelen ‘kırmızı nokta’ uygulaması getirmek istemiş, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım atmak durumunda kalmıştı.

Şimdi Antalyalı 3 genç kadına uygulanan mobbing parmakla sayılacak kadar az olan turistlere yapılmaya kalkışılırsa nasıl izah ederiz ?